стари мебели
нова тъга
мрак във стаята
липсва светлина
лежа заключена
в ума си сега
затворник на себе си
на свойта душа
тялото изстинало
ти бе топлина
по устните червилото
го посреща сълза
леглото убива ми
сякаш с ръка
пробиваш сърцето ми
и чупиш ребра
ръката отпусната
веч след смъртта
докосваш със твоята
безжизнена длан
усети, че пулсът ми
остави ме сама
да диря безкръвни
следи след смъртта
търся утеха
в мрака сама
смъртница, молеща
"аз да умра"
в ковчега студен
заспивам сега
и в унеса вечен
пламва мойта снага
вечен контраст
това е любовта
© Гергана Всички права запазени