К О Н Т Р А С Т И
Понякога се случва така,
за неща,които не искаме,
да изпадаме в пасивна лъжа,
като премълчаваме очевадната истина.
Положение,от дълбокото детство познато,
когато си се изръсил яко във гащите,
съзнавайки,колко гадно мирише вината
и как невинно поглеждаш към майка си...
Разкаянието след случая е голямо-
с настъпване на осъзнаването,че си наистина сбъркал,
но времето безвъзвратно е отлетяло,
оставило ти алтернативата,с пепел главата си да поръсиш.
01.09.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени