10.10.2023 г., 10:45 ч.  

Конвенции 

  Поезия
169 0 0
Конвенции

 

Договореност е конвенцията.

Договор - съгласие. 

Съгласяваш се.

С нещо важно и съществено.

Съгласяваш се - и правиш го.

 

Обливането с вода студена.

"Камък" е от ландшафта, от пейзажа

Вътрешен.

Конвенция!

Обливаш се, стряскаш се и впечатляваш.

Радост-здраве получаваш.

 

Действието прави конвенцията "камък"!

 

Мюсюлманите повтарят "Слава на Аллах".

Аллах е камъка за тях.

От "Аллах" се раждат камъни други.

Уверени са те.

 

На яденето-неяденето махалото, 

Конвенция е.

И камък - значи реалност за човека

Изпълняващ. 

 

И човек - образът негов - е камък 

Най-важен.

Скала!

Образът човешки от конвенции се формира.

От знания, действия, дела.

 

Най-важните "камъни" са боговете.

Образи от мита съхранени.

Митът и легендата са знания, които превръщат се в конвенции.

Реалности от тях се раждат за душата.

 

Душата иска да яде - да се насища.

Камъните жизнедателни я хранят.

Радостта - от песен се ражда.

Песните - от прославяне.

 

Прославянето е процес.

И действие душевно!

От него образи се раждат.

За душата, за духа.

"Лошото" е върло - упражнение за духа.

 

Богът е образ..

Терк-ноу хау.

Съпътства той живота на човека,

Който го прославя.

 

Разходката е конвенция първо.

После реалност.

Дърво с "плодове" различни, много.

Опитност, находчивост и поглед дава тя.

Книга е разходката със страници много 

 

От книгите-филмите, от погледа и виждането,

Идеи събирай, мисли върху тях.

Съгласявай се с това, което ти служи.

Действай по него.

Използвай всичко по пътя твой.

Скуката преодолявай.

Времето, времето е ценен капитал.

В него радостта се съдържа .

 

За конвенциите понятие дадох тук.

Имат те цел една -

Образ нов на човека щастлив

Да сътворят.

 

Слава на Велес.

Велес - понятие за бог и богове славянски,

За животни, за растения и предмети разни други - 

носи - 

Храна за душата и духа.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??