Договореност е конвенцията.
Договор - съгласие.
Съгласяваш се.
С нещо важно и съществено.
Съгласяваш се - и правиш го.
Обливането с вода студена.
"Камък" е от ландшафта, от пейзажа
Вътрешен.
Конвенция!
Обливаш се, стряскаш се и впечатляваш.
Радост-здраве получаваш.
Действието прави конвенцията "камък"!
Мюсюлманите повтарят "Слава на Аллах".
Аллах е камъка за тях.
От "Аллах" се раждат камъни други.
Уверени са те.
На яденето-неяденето махалото,
Конвенция е.
И камък - значи реалност за човека
Изпълняващ.
И човек - образът негов - е камък
Най-важен.
Скала!
Образът човешки от конвенции се формира.
От знания, действия, дела.
Най-важните "камъни" са боговете.
Образи от мита съхранени.
Митът и легендата са знания, които превръщат се в конвенции.
Реалности от тях се раждат за душата.
Душата иска да яде - да се насища.
Камъните жизнедателни я хранят.
Радостта - от песен се ражда.
Песните - от прославяне.
Прославянето е процес.
И действие душевно!
От него образи се раждат.
За душата, за духа.
"Лошото" е върло - упражнение за духа.
Богът е образ..
Терк-ноу хау.
Съпътства той живота на човека,
Който го прославя.
Разходката е конвенция първо.
После реалност.
Дърво с "плодове" различни, много.
Опитност, находчивост и поглед дава тя.
Книга е разходката със страници много
От книгите-филмите, от погледа и виждането,
Идеи събирай, мисли върху тях.
Съгласявай се с това, което ти служи.
Действай по него.
Използвай всичко по пътя твой.
Скуката преодолявай.
Времето, времето е ценен капитал.
В него радостта се съдържа .
За конвенциите понятие дадох тук.
Имат те цел една -
Образ нов на човека щастлив
Да сътворят.
Слава на Велес.
Велес - понятие за бог и богове славянски,
За животни, за растения и предмети разни други -
носи -
Храна за душата и духа.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов All rights reserved.