14.01.2020 г., 20:45 ч.

Копнеж (тадъм-тадъм) 

  Поезия » Любовна
717 1 3

Нежно тракане и друсване тадъм-тадъм
Сгушен в нощен хлад пътувам без да спирам
С очи затворени, унесен съм във сладък сън
и нежен блян във твърдото легло намирам
 

По изгрев, утре сутринта, таръм-таръм
на варненската гара ще пристигне влака
ще скоча на познатия ми калдаръм,
на земята радостно ще пусна сака
 

И сърце ще скача в такт тадум-тадум
ще се огледам жадно и ще видя в светлината
усмивка ясна, нежен мирис на парфюм
очи зелени, страстно галещи душата
 

Ще се втурна аз към теб тадим-тадим
в прегръдката жадувана да се удавя
...изчезва рязко този образ като дим
и ме обратно в твърдото легло оставя
 

Тирим-тирим... познат писък на аларма в мрака
- това е жален зов на корабни машини.
И не е бърз влак, а винтът, който трака
разбиващ яростно вълните сини

 

Паръм-паръм, аз още с кораба пътувам
но все към теб, към твойто крехко рамо
и днес, и утре наща среща ще сънувам
Прибирам се... копнея да съм с тебе само!

 

21 август 2019

© Калоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересно и ритмично внушаващо...
  • Много интересно, пък и оригинално. Май още един корабен зевзек се е появил . Ако е така - на добър час - много такива съм виждал, чел и слушал. А след това са ставали големи автори-маринисти. Хайде на слука! !
  • Хареса ми , тадъм- таръм 😂
Предложения
: ??:??