17.01.2020 г., 10:07 ч.

Копнеж 

  Поезия » Пейзажна
389 4 9

Скрита в облаци черни и зимни,
по небето, беззвездното скита
Луна вълча, за пролет петимна,
хищен вятър следите замита.

Тихо стенат дървета, сиротни,
мраз безснежен, кората им пука.
Чакат сън под стрехата да кротне...
И април да сънува капчука.

Бяла смърт е сковала земята,
спи в колибка нощта, като куче.
Пролет, птици и котка в тревата...
Та дори и насън. Да се случи...

Люляк скрежни сълзици изплаква,
в моя сън грее слънце - лилаво.
Пролет моя, света те очаква!
Долети, долети!... Закъснява...
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??