29.09.2020 г., 7:27 ч.

Копнеж за мир и любов 

  Поезия » Друга
211 2 2

Лети ли човекът – лети,
върви и успехи постига.
Защо ли най-много боли –
когато се борим с интриги?

Сърцето ти плаче. Защо?
Верига душата ти тегли.
Небето намига с око
и пада, подобно на кегла.

Звездите протягат ръце
и бягат – дечица на воля.
Плесница бележи лице.
Копнея за нежното „моля“.

Копнея за мир и любов
и всеки добре да живее,
защото животът е зов,
погалил ухото на фея.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??