16.07.2008 г., 11:16 ч.

Копнежна нощ 

  Поезия » Пейзажна
607 0 3
Вертепна, страстна лятна нощ,
вещаеща любов, даряваща наслада...
На слънцето след припека зловещ
припадаха звездите, жадни до копнеж.
Луната – сластен сърп, омаяно косеше
последните надежди за прохлада.
В прегръдката на огъня се гърчеше
небето. Облаците бягаха от ада.
Вертепна нощ... Греховна нощ...
А ласките на вятъра ги няма.

© Дита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??