21.09.2008 г., 17:55 ч.

Копринена нежност във кърпа уханна 

  Поезия » Любовна
956 0 33

                                  Радостта ни е нашата скръб, само че без маска.

                                  Това е същият извор, от който блика смехът ни,

                                               но много често - пълен със сълзи.

 

                                                                       ( Джубран Халил Джубран)

 

 

Браздиш по лицето, полека потичаш,

превземаш сърцето и нежно туптиш-

Ти - Болко, стаяваш във мене копнежа

за свидните, óбични сини очи.

 

Раздираща мисъл - безсънна и бяла,

превърната в бреме с несигурен срок.

Унила, ме водиш по пътя си - вяла

и стенеща. А чаках да чуя ответ...

 

... ответ - не на думи, а топъл, сърдечен,

който след бурните нощи шепти:

"Реалност за мене си - не само спомен,

със който да топля студените дни."

 

Копринена нежност във кърпа уханна

сълзите попила е. И не боли!

Защото дочаках ответа сърдечен

и Болка-та скрих надълбоко дори.

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??