12.09.2007 г., 8:49 ч.

Копринена топлина 

  Поезия
577 0 2
 

09. 09. 2007 г.


Улови ми капчица роса,

в слънчева усмивка съхрани я,

измисли ми светеща дъга

и в косите ми вплети я.


Сътвори ми лятна топлина,

нарисувай я, облечена в коприна.

След това със тръпнеща ръка

подари ми своята картина.


Измисли дантелени слова,

сподели ги после със скалите,

нека те изпратят сутринта

да погали със дантелата очите ми.


И мечтай, приятелю, мечтай.

Не изпитвай страх или боязън.

Своето приятелство ми дай

да ме топли и от всичко да ме пази..

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??