23.12.2008 г., 16:18 ч.

Копривна нежност 

  Поезия » Любовна
605 0 1

Листенце от коприва как е нежно...

как крехко, диво и зелено... и ме пленява.

Омагьоса ме... Исках... Беше неизбежно.

Люлеещо се от летния полъх ме изкушава.

 

Листенце от коприва как флиртува.

С въображението ми тайно си играе.

Плаче, смее се, хитрува и тъгува.

С ръце след погледа посегнах да го прилаская.

 

Повярвах, че листенцето копривно

е мечтанието мое най-голямо.

А то: самовлюбено, егоистично, дивно

жарна ме... и алени спомени по кожата остави.

 

23.12.08

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??