7.04.2024 г., 6:55 ч.

С вяра в Бога 

  Поезия
102 7 7

Животът е бодли в разлята проза

насред разместения ренесанс,

поезията в неуморна доза

ми търси изход и предлага шанс

 

от стих да си направя орхидея

подобно кораб-мост над пропастта

и после да отплавам бързо с нея,

и да доплувам до една мечта.

 

Разбирам я, съчувствам ѝ и грея,

преливам в поетичната любов,

но с вяра в Бога в прозата живея,

макар че вкусих ѝ бодила нов.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??