21.10.2021 г., 19:03 ч.

Корабът "Мечта" 

  Поезия » Друга
500 3 11

Исках корабче малко да имам,

а на него да пише "Мечта".

Да е синьо и мачта да има

и да бъде с бели платна.

 

И направих го. Вярвайте! Беше

най-красивият кораб в света.

Над морето кат' чайка летеше,

а платната му - сякаш крила.

 

От усмивки направих кърмата,

а пък кила от песен сглобих.

От зората изваях платната,

а пък мачтата в залез открих.

 

А морето? Морето къде е?

Ще попитат навярно сега.

То танцува, играе и пее,

то е моята млада душа.

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За да претърпиш корабокрушение, първо трябва да имаш кораб »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??