14.10.2023 г., 12:26 ч.

Корен 

  Поезия » Свободен стих
107 0 0

 

                      К О Р Е Н

 

Квинтесенцията на всеки народ

в неговият е заложена Корен,

оцеляването зависи от това,колко Той е дълбок

и е залог,колко Душата да е просторна...

 

Около нас в момента се вихрят войни...

Духът на Цивилизацията възстава,

против това еднотертипно да се твори,

така Предизвикателства Нови,Мащабни не могат,да се създават.

 

Потопени във старото русло,

между отдавна улегнали брегове,

няма как и кога да почувстваме,

накъде ни Съдбата зове..

 

От Украйна до Израел

се простират земите на Все Велики Народи...

Под пара е клокочещият Балкански Котел,

дружина бащина се бори всеки,да води...

 

Ние сме малък народ,

но Велик във Своята Същност,    

на Каденцата ние ще даваме ход

с тембри Мощни и Незаглъхващи...

 

Основният Космически Ритъм,

вибриращ в мелодиите на седем осминки,

е дълбоко в кръвта ни проникнал...

Чрез Него Новата Раса ще никне...

 

Дилемата е,тук да изтлеем

или към Открития Космос да полетим,

в Нова Октава да заживеем,

а не да трупаме инфлирали Събития и Пари.

 

Времена идват трудни братчета и сестрички!

Вредом ще бушуват Стихии,Войни,

но Нашият Изконен,Сакрален,Български Корен,

потопен в Основния,Космически Ритъм Света ще спаси.

 

14.10.2023г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??