16.06.2009 г., 9:58 ч.

Косач на детелини 

  Поезия » Любовна
469 0 1

                  Детелинено нежни 
                 са ръцете ти,
                 очите ти
                 са много детелинени,
                 сякаш е листче твоят зеленикав ирис.
                 Пръстите на ръката ти малка
                 се свиват като лист 
                 на детелина.
                 И ето,
                 ти си четирилистието ми.

 

                                        ***                                                              
                                Не искаш ли вече
                                твоите детелинено нежни
                                ръце и очи         
                                да са четирилистието ми.
                                Тогава отрежи
                                зеленото от очите ми,
                                което е отразено чрез ирисите ти.
                                Да видим какво ще остане,
                                да усетя болката в сърцето си,
                                когато побелеят очите ми!

© Любомир Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ( Белла ) , така е. Но този стих не можеше да е написан, ако това се бе случило. Поздрави!
Предложения
: ??:??