29.10.2013 г., 22:02 ч.

Koшче за... (Вълненията на една Л.) 

  Поезия
805 0 0
Приличам ли на кошче
за душевната ви плява?
И не е важно болна ли съм
или жива, здрава...

Набутайте в мен утайката
от дните черни!
Накарайте ме да се смея,
да плача, да съм верна!

Нали съм вашата утеха,
добра, смирена...
Кротко-глупава завеса,
висяща в сутерена...

В коридора на безкрайното ви АЗ...
Седя си там да триете сълзи във мене...
Седя си... да!
А питаш ли дали ми дреме...

© Йордан Ботев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??