Главата, очите,
черепът, мечтите,
косата, скалпа,
страните, талпа,
удар, сън, кошмар,
звездите, шамар.
Линейка,
жалейка,
маса, хирург,
легло и друг.
Път, кола, къща,
мъж, деца, тъща.
Супа, хляб, лъжица,
бобец, сол, паница.
Здраве, главица,
идеали, звезди,
сънища, мечти...
© Людмила Данова Всички права запазени