8.02.2019 г., 14:02 ч.

Кошмарен сън 

  Поезия
469 0 0

Странен сън сънувах тази нощ. 
Сън, който не мога да си обясня. 
Седях пред ограда, а пред мен- кош
и един човек до коша ме съзря. 

Бяхме в къща мръсна и миризлива. 
Пред погледа ми - телена ограда. 
Седях там и наблюдавах сивото 
и този човек взе да се пресяга. 

Първо от коша извади плъх. 
Ужасен, грозен и черен. 
После си пое отново дъх 
и извади сетне мишок разтреперан. 

Оказа се, че къщата е моя, 
но какво правеше там този човек? 
А оградата пред взора 
делеше ме от мишките отпред. 

Ужас на лицето мое се изписа. 
За отрова си помислих аз. 
И останах все така същисана 
пред оградата плахо да седя. 

Мигом човекът се ухили 
погледна ме право в очите. 
А след това с последни сили 
замери ме с животното от земите. 

През телената ограда 
малка черна напаст прелетя. 
И падна ми в краката 
от ужас веднага изпищях. 

Оказа се, обаче мъничко къртиче 
проправило си дупка и то. 
И тях хич не ги обичам 
затова скочих от своето легло. 

Сърцето ми блъскаше учестено. 
Пулсът ми направо полудя. 
Седях си все така смутена 
осъзнах, че само сън е то било.  
 

© Нора Флорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??