6.01.2024 г., 11:39 ч.

Космонавти 

  Поезия » За деца, Друга
374 5 22

Миша и Антон са вече космонавти

с астрономията твърде запознати.

Полетяха в космоса с ракета,

виждат в миг първата комета.

 

Пред тях открива се хоризонт

като нежно черно кадифе.

Зърнаха звездите в близост

на пистата в чудното небе.

 

Пристигнаха двамата на Луната

и селфи изпратиха на Земята.

Кацнаха с ракетата на Уран

и се срещнаха се с уранците,

които приличат уругвайците.

 

Млечния път от край до край

се разпростира някак лесно,

сякаш някой нарочно е разсипал

топла чаша мляко по небето.

 

Но има също, разбира се в небето 

една малка и голяма мечка,

зоо царство в звездна система,

което виждат от всичките страни.

 

Отпътуваха щастливи към Земята,

с усмивка изпълнили мечтата.

С ракетата кацнаха успешно

полета преми тъй чудесно.

 

От Плутон се чу силен звън.

Бързо скочиха Миша и Антон навън

спогледаха се двамата тогава,

че всичко е било просто сън. 

05.01.2024

Автор: Виктория Милчева 

© Виктория Милчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Космосът- свят на безброй приключения »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??