18.09.2018 г., 14:26 ч.

Коте - пухче 

  Поезия » За деца
636 1 2

Пазя си го мойто пухче –
зиме, лете, в дъжд и в пек!
Аз съм тежко слонче - духче
със чадърче бдя нащрек!
Гьолът ми е до колене,
тук на Варненския плаж,
и да духне, и да вейне
бързо ще Ви дам кураж!
В Африка е топло време,
но във джунгла съм живял.
Гръм да падне – „Не ми дреме!”
Всеки с мен е оцелял!
Тази пейка –„Чародейка”
котето ми сподели !
Не поиска две копейки –
по вода ще му върви!
Приказки ще си редиме,
с нас на пейката седни,
и за малки, и големи –
за приятели добри!
07.11.2016 г. 22.30 часа - преди сън!
Стихотворението има втора част Стихче - отговор:

Аз живея в Серенгети,
или може би в Дакар?
Често тук ядем спагети
бирата е „Божи дар”!
Щъркелите ми я носят
щом при Вас заесени,
че далеч съм – „Не се ко̀си!”
Пий за мене още три!
Пейката добре да пазиш,
и картини намери!
Много поздрави да носиш
в Столицата тези дни!
08.11.2016 г. 20.00 часа
Наздраве!

© Таня Чардакова Всички права запазени

Стихотворението за първи път публикувах от фейсбука на майка ми Ginka Georgieva на 07 ноември 2016 г в 22.30 часа, за да участва в приятелски конкурс на "Седма пейка" и след като спечели, написах продължението - отговор на 08 ноември 2016 г. в 20.00 часа. Поздравявам приятелите си от Седмата пейка с него!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??