16.11.2018 г., 23:09 ч.

Котка 

  Поезия » Любовна
831 1 3

Котка съм мекичка
с опашка – райе,
по гушката пухкава – 
даже каре.

 

И стъпвам на пръсти
безшумен и лек
сред хора и птици
във летния пек.

 

Опашката трепва сякаш звънти
и мигом наострям свойте уши –
когато те чуя да идеш насам,
когато те видя – със сигурност знам:

 

Безгранична е нашата обич
дори
аз да съм котка, а ти
да не си.

© Мартин Костадинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??