20.06.2015 г., 19:53 ч.

Котката, която се превърна в лъв 

  Поезия » Хумористична
485 0 2

Персийската ни котка е порода странна,
козината ù расте безспир.
Все едно е топка най-космата 
в котешкия мир.
Затова семейството ни предпочете, 
(може и да греши)
със фризьора да я запознае.
Нека пролетта е тази, 
която да реши:
Ако с прическата си тя обае,
един, единствен да се смае...
Е, това е!
Заслужава си промяната.
Но, за радост или не
с котката се срещнах пръв.
Облещих се!
И досега се чудя в замяната,
как от котка стана лъв.

© Валентин Митев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това е работа на фризьора. А моята е пантера!
  • Особено като се боядиса от рижо в червено и обратно - става и лъвица...!!!
Предложения
: ??:??