16.03.2022 г., 18:37 ч.

Ковачка на съдбата 

  Поезия » Строги форми, Друга
372 1 3

Ковачке на съдбата, удряй здраво!

Хвани чука със двете си ръце.

Не ме жали... и блъскай тука, вляво -

да се калява моето сърце.

 

Потапяйки го в огнената пещ

от болката, сред пламъци, пращи,

но още с вярата и с дъх горещ

" Жадувам да обичам... " то крещи.

 

На наковалнята го положи

и с всичка сила удряй ти отново,

и с всеки следващ удар му кажи

за бъдещето как да е готово.

 

О, Майсторке, суровият ти нрав

превръща любовта ми в жива сплав.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??