19.11.2008 г., 7:36 ч.

"Коварство сред живите" 

  Поезия
535 0 1
Зима е,
навън е пусто, тихо, празно,
градът замръзва сред сивата, грозната нощ,
а дърветата - оголени, тъжни плачат.
Улиците са мрачни,
сърцето - шушулка,
душата - увяхва,
ни мир, ни пробуда.
Леят се "кървища",
крещят стените,
"викат" стъклата
пропукват се къщи.
Странно, но факт,
и нереално, но и истина,
грозно, но действително
падение сред нищетата.
Обливам с надежда последната мисъл,
че в дъното има и лъч
светлина за очите,
звук за ушите,
усмивка над всяко лице.
Човеците вият по-силно от вълци,
децата реват, жените стенат,
само тя едничката - Борбата
за оцеляване над туй коварство
тайно проплака.

© Мария Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??