6.09.2023 г., 19:02 ч.

Крадец на листопади 

  Поезия
142 2 0

КРАДЕЦ НА ЛИСТОПАДИ

 

… навярно по рождение съм спец да съм добър крадец на листопади? –

и – щом през Варна есенен ветрец разчорли ги по градските площади,

събирам ги на пазва – лист по лист! – и по Гезмето с тях се ветролея,

или се смъквам в залеза златист – с мелтема да ги вихря върху кея! –

мислете? – ако щете! – че съм луд, че просто друга работа си нямам,

 

за мен написа вчера вестник „Труд“, че съм голяма зрителна измама!

Пък аз не съм, и, слава Богу! – жив все още съм в несръчните си рими,

и с моя кротък „Б-2“ мек молив рисувам – светли есени – и зими! –

Стърча на варненския вълнолом – и всякоя вълница ми е свята.

Един крадец, промъкнал се със взлом в дълбоката душа на Красотата.

 

4 септемврий, 2023 г.

гр. Варна, 13, 15 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??