28.08.2018 г., 13:54 ч.

Крадени цветя 

  Поезия » Любовна
625 1 1

Пита ме един ергенин
за вкуса ми към цветя -
крадени цветя, Евгени,
радват моята душа.

 

Пазени зад плет бодливи
от пазач свиреп, голям,

гледани от самодиви,
расли в стар измислен храм.

 

Крадени от великани -
да зарадват точно мен, 
носени отвъд вулкани,
нови, нови всеки ден.

 

Крадени цветя и росни,
да оставят белег те:
тебе да бележат - мой си, 
мен - в раненото сърце.

© Михаела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??