21.07.2019 г., 16:28 ч.

Край храма 

  Поезия » Бели стихове
524 0 0

Край храма гривната-

оброкът ми към теб, неволно аз изгубих

и пръстите си до кръв ги израних,

докато рових да я търся.

И сякаш цялото небе върху мен се срути,

а цялото ми същество

от загубата ми крещеше вътрешно...

А после я намерих!

Намерих я край - храма беше паднала.

Поставих си я отново и приседнах.

От премала нямах сили повече да стана.

Ах, тази моята любов, защо е толкоз сложна?

Поплаках малко, но от облекчение  

и после продължих...-

Трябва да довършим храма…

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??