Jul 21, 2019, 4:28 PM

Край храма 

  Poetry » White poetry
527 0 0

Край храма гривната-

оброкът ми към теб, неволно аз изгубих

и пръстите си до кръв ги израних,

докато рових да я търся.

И сякаш цялото небе върху мен се срути,

а цялото ми същество

от загубата ми крещеше вътрешно...

А после я намерих!

Намерих я край - храма беше паднала.

Поставих си я отново и приседнах.

От премала нямах сили повече да стана.

Ах, тази моята любов, защо е толкоз сложна?

Поплаках малко, но от облекчение  

и после продължих...-

Трябва да довършим храма…

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??