3.01.2008 г., 9:32 ч.

Кралица 

  Поезия » Бели стихове
652 0 2
 

                                                                                             

 

 

КРАЛИЦА

 

 

 

Някой броди в тъмното,

но не виждам никой,

някой дебне в тъмното,

но не зная кой е той,

преминава черна сянка зад мен,

усетих я  веднъж

и никога не я забравих.

 

Криеше се тя и

неземна беше силата й,

дали някой виждал е

нещо подобно на това,

което се случва точно сега

в средата на една земя,

тайната си разкри пред мене тя.

 

И видях я тогава -

горда, изправена сама

и гледах омагьосан аз

и не знам каква беше таз

странна магическа игра,

в плен попаднах тогава

и никога не ще забравя.

 

Кралица се оказа тя,

пленявала мъжките сърца,

и волна като птица една,

седна до мене тя

и приказка златна разказа,

за стари отминали времена,

как родена била тя.

 

 

 

© Цецо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??