15.03.2008 г., 22:36 ч.

Кралицата на Смъртта 

  Поезия » Друга
1295 0 5
Кралицата на Смъртта

Студ...
Мъгла...
Мрак...
Тишина...
Гарвани грачат в нощта...
Наоколо няма жива душа...
Сенки бродят в тъмнината...
Дим се спуска над реката...
Ето я!
Боса стъпва по тревата...
Облечена цялата в черна дантела,
в косите си кървава панделка вплела...
Върви,
а след нея всичко кърви...
Два гарвана черни до нея летят
и с крилете си мощно преплясват...
Във очите и жълти, студено проблясват
кървави сълзи...
Това бе тя!
Кралицата на Смъртта...
Върви сред гората, изпълнена с болка...
Болка разкъсваща...
Болка голяма...
Болка душевна...
Боли я...
Защото от любов е лишена...

© Ваня Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??