19.11.2011 г., 20:44 ч.

Кралицата Природа 

  Поезия » Пейзажна
563 0 0

...
Природата - кралица -
на своя трон седи,
волна като птица
над всички ни бди.
Внимавай, човече,
щом си в планината,
гневът природен
не навличай,
остани във светлината,
в добро се обличай!
Гората, планината,
мирът и покоят,
домът на красотата.
Сведи глава, човеко,
пред кралицата Природа
и я пази во века,
както ти, така и Народа!
Защото Тя 
е твоята кралица сега.
Господарка на нощта,
а също и деня,
кралица и слуга,
спокойствие и топлота,
ярост и хладина,
всичко това
е кралицата Природа.
Пази я и себе си пази,
защото е добра и зла,
крехкост и здравина,
това е Кралицата!

© Диана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??