27.01.2012 г., 9:48 ч.

Красавицата и Звяра 

  Поезия » Философска
1715 0 7

     (приказка за пораснали)

 

                       ... на всички Жени, които са ме

                    обичали: с Любов...

                                                     Аз

 

...Във дън горите тилилейски

във паяжина омотан

дворец от времена библейски

стои си омагьосан там...

 

И пътник нивгаш не минава,

а само диви зверове

и Вятър (подивял тъдява)

в безумието си реве.

 

И даже Слънце не огрява

подплашено от пустошта,

а в прокълнатата дъбрава

стенания ехтят в нощта...

 

Загубен пътя е отдавна

и до двореца няма как

от времената стародавни

да доближи човешки крак...

 

...В двореца призрачен живее

сам омагьосан  Принца-Звяр

там прокълнат от злобна  Фея-

жена със сатанински чар...

 

Отблъснал беше любовта ѝ

надменно някога и тя

го омагьоса в час потаен

обезумяла от страстта...

 

А страшна сила е стаила

една отхвърлена жена:

Богиня, Фея, Самодива,

но все Жена във Любовта...

 

...Отсякла: „ В Звяр да се превърнеш

и сам из тоя пущиняк

човешки образ ако зърнеш

изгубен в горския сумрак,

 

с вида си страшен, ужасяващ

да го подгониш на мига,

а в погледа му умоляващ

да виждаш своята дъмга...

 

И само прелестна девица

залюби ли те като Звяр

из тая пустош и мъртвица,

а себе си даде ти в дар

 

и в Любовта тела сближили

те пожелае отведнъж-

магията да обезсили

и пак от Звяр да станеш Мъж!..”

 

Той нямал право да открива

пред никой своята съдба-

тъй във яда си повелила

непожеланата жена!..

 

...И ето стигаме Финала

на приказката стара днес:

една жена на Звяр те прави,

а друга- Принц и то с финес.

 

Една красавица е нужна

и Звярът се превръща в Мъж,

щом в него тя с Любов се гушне

прошепнала: „Мига задръж!..”

 

21-22.02.2010.  д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Днес случайно открих този стих. Истинско удоволствие бе за мен!
  • Усмихна ме. Особено на фон на посвещението. Хубаво си го написал.
  • Страхотен поглед върху Красавицата и Звяра! Прочетох с несравнимо удоволствие! Колега.
  • Прекрасен стих доказващ силата на жената,точно така е в живота,тя е тази, която може да те качи на трона и да те повали на земята.Сравнима е с любовта,колкото е по-силна,толкова човек се чувства по-щастлив!Привет за хубавия стих!
  • Докторе, ти от всички ни тук, най-добре познаваш органа Сърце. Но и умееш да се ползваш от тия познания не само като от анатомичен орган. Накефи ме! Поздрав!
  • ...краят на приказката го знаем...
    Много ми хареса!
  • Харесах!
Предложения
: ??:??