18.03.2011 г., 22:17 ч.

Красивата пролет 

  Поезия » Пейзажна
1066 0 3

          

  КРАСИВАТА ПРОЛЕТ

Пристъпва със боси нозе по земята,

тъй тихо и нежно цветни звънчета звънят.

Облечена в приказна рокля с цветя от дъгата,

красивата Пролет приветства със песен деня!

Минава по моята улица, вижте я, хора,

и с пръсти от нежност събужда надежда, живот!

Как леко отнема дотегнала зимна умора,

в замяна ми дава светъл нов хоризонт.

Красивата пролет от снощния сън, тъй мечтана,

ти маха за поздрав, човече, излез и я виж.

Приеми я в сърцето си, гостенка толкоз желана,

дар ти носи - благодатния пролетен дъжд!

© Кирил Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??