14.02.2024 г., 9:57 ч.

Красивият Принц 

  Поезия » Любовна
131 0 2

Мой красив принц.

Ще ти подаря

златните си коси,

но дари ме ти с усмивка!

 

Сърцето ли ти е разбито — 

вейките ли са строшени?

 

Прегърни ме да заглушим

виковете не човешки от

спомени и образ-гротески.

 

Ще се превърна във славей —

ще ти пея любовно

Маслиновите ти очи; сълзите

нека те отричат.

 

Говори ми нежно, твоя ме

наричай. В твоята слабост

сила аз откривам. Душата 

ти е струна на цигулка!

 

Вибрирам като прашинка,

щом те видя - съм така лека.

Очите ми са пълни с твоята 

хубост…

 

Косата ти черна като абанос,

любовта ти поразява като с нож!

Очите ми са два бисера,  

там е изписано — Любов!


 

 

 

© Pamela Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??