2.03.2007 г., 15:39 ч.

кРаСиВоОо 

  Поезия
946 0 4

КРАСИВО

 

 

Красиво е вечер небето,

с безбройни звезди украсено,

таз гледка как пълни сърцето

и чувства се то извисено.

 

Красиви са малките пъпки,

на дърветата млади, зелени...

кат бебета, повити в пеленки

са - толкоз чаровни, засмени.

 

Красиво е вън, когато

вятъра гушка липите,

пожълтели кат лъскаво злато,

те красиви са дори и за слепците.

 

Красиви са капките дъжд,

те падат с галант и финес,

лъсва светът  и изведнъж,

чистотата дарява копнеж.

 

Красива е градината цветна,

родила безбройни чада,

отгледала е... и е облекла...

тревички, зеленчуци, цветя.

 

Красиви са всички и всичко,

щом с обич са дарени или даряват,

от дървото до зрънцето мъничко,

в сърцето все нежност посяват.

© Мария Амбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??