КРАСИВО
Красиво е вечер небето,
с безбройни звезди украсено,
таз гледка как пълни сърцето
и чувства се то извисено.
Красиви са малките пъпки,
на дърветата млади, зелени...
кат бебета, повити в пеленки
са - толкоз чаровни, засмени.
Красиво е вън, когато
вятъра гушка липите,
пожълтели кат лъскаво злато,
те красиви са дори и за слепците.
Красиви са капките дъжд,
те падат с галант и финес,
лъсва светът и изведнъж,
чистотата дарява копнеж.
Красива е градината цветна,
родила безбройни чада,
отгледала е... и е облекла...
тревички, зеленчуци, цветя.
Красиви са всички и всичко,
щом с обич са дарени или даряват,
от дървото до зрънцето мъничко,
в сърцето все нежност посяват.
© Мария Амбова Все права защищены