12.05.2023 г., 19:08 ч.  

Красота 

  Поезия
246 0 0

Красивите цветя

сами живеят

в дъжд, мрак и светлина

не обръщат внимание на света.

 

Колко малко им е нужно –

дъжд, мрак и светлина

Живеят в красота

с пъстри цветове

покоряват очи и умове...

 

Колко малко им е нужно

на тез пъстри цветове

Без часовник живот,

без време, незнайно къде са те...

 

Време подранило или закъсняло

за тях е спряло –

някъде и някога,

не знаят до кога

внимание не обръщат на света...

 

Колко много му е нужно на света

вдишвайки аромата от красивите цветя

Ухание, потопено в цветове

спиращи дъха,

       завладяващи ума...

 

(посветено за рождения ден на Теди)

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??