Красотата е нетрайна
синя песен на авлига.
Блясва като малка тайна,
продължила два -три мига.
Разлюлява ни сърцето
и душата ни тревожи.
Тя е чудото, което
прави тоя свят възможен.
Красотата е пътека -
радостна и непонятна.
Тя примамва ни полека
във пространства необятни.
И приспива ни щастливо.
Прави ни добри и бели.
Щяхме ли да бъдем живи
без да сме я преживели?
© Нина Чилиянска Всички права запазени