15.02.2020 г., 19:26 ч.

Красотата на живота 

  Поезия » Свободен стих
1048 0 0

 

Топлина в сърцето, искри в небето,
светлина в душата на невинните деца.

 

Истината е някъде там, където е лястовицата на любовта.

 

Фантазията променя възгледите ни за реалността,
показва ни колко по-красив може да бъде света, олицетворявайки добронамереността и даваща шепа звездна човещина.

 

Уникалността на всяко нещо във вселената дава отговорът на въпроса : Има ли Бог?

Това е тъй очевидно и ясно, че няма нищо

случайно.

 

Пъстротата и пленителността на вселенския небосвод, всичко това е част от нашия живот.

 

О, колко проявления имаш ти, живот! Ти можеш да бъдеш тъй прекрасен и изящен, изпълнен с всевъзможни красоти, обгърнати от ръцете на твореца, но ти също така можеш да бъде тъй жесток, зъл и несправедлив от грешките на човека.

 

За туй вярата и волята тласкат ни напред към поуката,която взимаме си дни наред.
Дали ще стигнем до висшия си Аз и прозрем дълбоката истина, зависи от пътя по който поема личността ни, носеща промяната в същността ни.

 

Върви ти смело напред искрице надежда, не обръщай глава назад към миналото, а насочи се ти с цялата си енергия към осъществяването на святата магия на себепознанието.

 

Живей ти щастливо, мило човече, не тъгувай ти, доброто в себе си остави и мисли колко хубав ще бъде утрешния ден в който светъл лъч ще проникне в теб и ще те накара да се насладиш на сегашния момент.

© Иван Абушев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??