Мрак и в деня
Мъж за картина!... Слънчев лъч плиснал!
Свръхталантлив!... Тя – страстна жена!...
Днес от таланта му, вече утихнал,
няма и помен... Мрак и в деня!...
Мъртви мечти
Мъж за дивана!... Вечно е вкиснат...
Свърши ли бирата, само сумти!
Уф, че живот!... На човек да му писне!
Тъжна реалност!... И мъртви мечти!...
А виновната - ти!
Мъж за пред хора!...Весел, чаровен!
Ведра усмивка лицето красú!...
Вкъщи - намръщен!... Климат - отровен!
Гаден живот!... А виновната - ти!...
© Роберт Всички права запазени