5.04.2013 г., 8:07 ч.

Кратък безкраен тунел 

  Поезия
1264 2 14

Кой си ти бе, човече, избрал да не бъде Човек?!

И опрял пистолет до главата ми гледаш мистично.
Имаш твърде внезапни очи -  за крадец и дете.
Нито много добри, нито толкова зли и всевишни.

За какво са ти моите свършени левчета?!  Виж,
че небето не може да падне, когато е ниско...
Колко - с тях - ще си купиш? И колко - от нас - ще платиш?
Пистолетът е дъно. Защото те вдига над всичко.

Беше твърде безценен Животът. До този момент.
А го харчих до лудост, и трезво го пазих -  за нищо.
Гледам дулото. Кратък безкраен тунел,
който стига до Бог. Моят благ и очакван убиец.

 

2010*

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??