20.12.2017 г., 9:17 ч.

Кратък Фриволен Роман 

  Поезия » Любовна
773 1 12

Беше отдавна - преди тридесет века,

Парис се влюби в красива жена!

Тя го обикна и тръгна със него,

а Омир написа поема с война!

 

Аз не съм Омир, но пак ще опитам,

да опиша накратко любовен роман.

Той е фриволен без никакви битки,

любовни трагедии и Велика война.

 

Беше наскоро - преди четири зими,

случи се някъде в големия град.

Старо момче мечтаеше в рими, 

а млада жена със много тъга!

 

Мечтите се сляха в сляпа неделя

и романът започна с малко късмет.

Четири зими те с обич споделят

всяка неделя в неписан обет!

 

Те чакат нощем сами пред олтара,

броят сиви нощи и облачни дни!

Молят се в Бога сами да останат

за няколко мига и секунда дори!

 

Те са в обятия, дори в понеделник

далече със чужди мъже и жени!

Те са мечтатели в сивия делник, 

а във неделя те сбъдват... мечти!

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Юри Йовев

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??