Беше отдавна - преди тридесет века,
Парис се влюби в красива жена!
Тя го обикна и тръгна със него,
а Омир написа поема с война!
Аз не съм Омир, но пак ще опитам,
да опиша накратко любовен роман.
Той е фриволен без никакви битки,
любовни трагедии и Велика война.
Беше наскоро - преди четири зими,
случи се някъде в големия град.
Старо момче мечтаеше в рими,
а млада жена със много тъга!
Мечтите се сляха в сляпа неделя
и романът започна с малко късмет.
Четири зими те с обич споделят
всяка неделя в неписан обет!
Те чакат нощем сами пред олтара,
броят сиви нощи и облачни дни!
Молят се в Бога сами да останат
за няколко мига и секунда дори!
Те са в обятия, дори в понеделник
далече със чужди мъже и жени!
Те са мечтатели в сивия делник,
а във неделя те сбъдват... мечти!
© Yuri Yovev Все права защищены