Безсилна се оказа мъдростта на утрото
Да спре вакуумните очи глътнали слънцето
Изпили на екс милостта на бурите
В подрязани крила свързали контурите
На греха на ангели с тъмни ореоли
Излели в цвета им нисковолтови порои
Заковали в кората с ръждиви пирони
Измамно позлатени пълнолунни корони...
Затова плачат и танцуват... Дивите вишни
За миг с вятъра кръстосват саби равно хищни
Като самураи посечени обагрят полята
Пронизват пластовете до Ядрото на Земята
© Стеляна Всички права запазени
В културата им животът на вишната се свързва с този на самураите. Кратък, но велик! А това, което аз съм описала е битка между Японската вишна и Стихията/на природата/...Точно като тази на Самурай, защитаващ идеалите и страната си.