23.11.2023 г., 18:14 ч.

Краят 

  Поезия » Гражданска
301 0 1

 

Краят

 

Дали ще има хора аз не зная!

Ще плачат ли за мен и ще тъжат?

Но май за мен това ще бъде краят!

Ще ме изпратят във последния ми път!

 

Сред погледите празни и фалшиви,

сред думите лишени от тъга

ще се проронят и сълзи лъжливи!

Но пък едва ли свършва се света!

 

Без мене слънцето ще си изгрява

и ще дарява свойта топлина

на живите които ще останат

отгоре върху черната земя!

 

Не съжалявам, че така си тръгвам

от цялата човешка суета!

Ще се зарадват някои, че млъквам!

Е, най-на края стана и това!

 

След мене няма много да оставя:

две дузини книги и писма!

И дайте някой лев и на гробаря

ковчега да затрупа със земя!

 

Надявам се приятелите стари

за“ Бог да го прости“ запалят свещ!

И знам, че после всеки ще забрави!

Ще бъда вече непотребна вещ!

 

Но зная аз, че даже и след мене

стиховете ми ще се четат!

Написаните книги в друго време

ще очертават земния ми път!

 

 

23.11.2023 г.

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??