18.10.2008 г., 12:32 ч.

Краят на Деня 

  Поезия » Пейзажна
616 0 5
КРАЯТ НА ДЕНЯ

Денят разпори нощницата лятна на Небето.
Последна светлина поиска да открадне.
Но бе ранен от Нощ със Нож в корема
безпощадно. Премигна, падна и умря...

Луната, от комарите събудена, бе бледа.
Зад Облак потъмнял надникна тя,
и във Деня Умиращ се загледа
без жал...

а после се прозя...

9 юли 2007
17 октомври 2008

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??