17.05.2008 г., 10:07 ч.

Краят на лятото 

  Поезия
1027 0 4
 

Издишам във стъклата лято,

а вън усмихва се нощта.

И ужким всичко е познато,

а непозната идва есента.

 

Прозореца разтваря и нахлува

във стаята ми със дъжда -

с прохладни капки ме целува

и гмурва се във моята коса.

 

И ужким всичко е познато,

но непозната ми намига вечерта.

... Издишам във стъклата лято,

на пресекулки вдишвам есента...

© Мария Гюзелева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??