23.09.2017 г., 23:04 ч.

Крехко 

  Поезия » Друга
326 4 2

Тя беше от стъкло;
Всеки път във думите се чупеше,
И в ръцете ми;
Сетне ме молеше да остана

И аз оставах 
Сред ласките режещи,
Цвят ѝ дарявах,
Тя на мен, нежности

Ала изстиват и капки
и струите;
Не се запечатват,
Изтичат върху ѝ,
Хлъзгат се гладко

Молех се да остане
Поне във белези,
Не за кратко,
Не до залеза

И някъде там си останахме
Неразбрали
Кое по-дълбоко е:
Пукнатината
Или разрезът

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Може би някой който разбира езика на стъклото, трябва да го попита...
  • А кое ли е по-болезнено?
    Поздрав!
Предложения
: ??:??