21.01.2008 г., 10:37 ч.

Крила 

  Поезия » Хумористична
576 0 8
КРИЛА

Във някакъв лепкав бродел
в мазата на съмнителен хотел,
с архангел Михаил - играем комар,
чевръсто търкаляме зар.

Аз си заложих душата,
а той си заложи крилата.
Но невидим, дяволът от страни,
на любимото си чедо - ръката подкрепи.

Мишо - шестица и две петици,
старото - три поредни шестици.
И ето, че си имам сега,
чифт ангелски крила.

Но не се научих да хвърча,
с тях само си бърша прахта.
И ще ги продам на религиозните овчици
и ще си купя - алкохол и наркотици.

Че за какво са и крила
на грешната ми душа,
на доло падам-без страх,
само с гравитация и грях.

В горещия ми адски  дом
ще вляза аз със взлом.
Със дявола ще пием и ще се смеем
и църковни химни ще пеем.

Ще ни приглася Мишо - срам не срам,
че без крилата - и той е там.

© Алекс учо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??