Оо, мисъл Мързелива!
Ти наситен си разтвор
от просия, нищета и глад.
Как промъкваш се лениво
в този динамичен свят!
А ти, Омразна мисъл,
желание за унищожение
с лекота погубваш
всяко човешко творение!
Ти, си неприязън разнолика,
от сърцето ти ненавист блика!
Ти, си мъст и жлъчен гняв!
Плодовете си обличаш
в злостна сплав.
Прощаваща мисъл!
Ти, си неспирно ухание!
Ако не простиш,
изпадаш в страдание!
А ти, мисъл Егоистична,
си надменно себелюбие!
Обвито в скъперничество
и сребролюбие!
Ооо, мисъл на Красотата,
обсипана си със кристалите
на съвършенството и добротата,
на хармонията и блясъка,
и нежния загар!
И всеки докоснат от теб
ти превръщаш го в цар!
Мисъл, мисъл! Ти си разнолика!
От сърцето ти и хубост,
и чернилка блика!
© Лидия Всички права запазени
Поздрави!